Kikker op Zondag/Levend Lab

januari 31st, 2009

Na een volle en hectische week van het Jessica-project is het morgen tijd voor Kikker op Zondag/Levend Lab. We hebben vijf groepen uitgekozen die hun project komen laten zien in Kikker. Van een ouderschapstest via een puddingabonnement tot een ‘Jessica di-eet’. In jet Jessica-project dient een maatschappelijk thema als uitgangspunt voor kunsteducatie. Aan de hand van dit project wil het lectoraat Theatrale Maakprocessen de vraag stellen hoe engagement onder kunststudenten gestimuleerd kan worden.

Aankondiging (download hier de flyer)
Voor de tweede keer organiseert het lectoraat Theatrale Maakprocessen een Levend Lab voor Kikker op Zondag. Deze keer staat het in het teken van het interdisciplinaire project Jessica dat in januari 2009 plaatsvindt. De zevenjarige Jessica werd dood aangetroffen in het huis van haar ouders, uitgehongerd en gestikt in haar eigen braaksel. Een week lang buigen alle studenten van de faculteit theater zich over de geschiedenis van dit meisje. Aan alle deelnemers van het Jessica-project wordt gevraagd haar in één week op zoveel mogelijke manieren een stem te geven.
Deze Kikker op Zondag zijn enkele interdisciplinaire projecten van de studenten te zien. Na afloop van deze performances en/of presentaties wordt door enkele gasten en de studenten zelf gereflecteerd op het project. Wat houdt het in om binnen een gegeven context te werken? Op welke manier kan engagement worden gestimuleerd op kunstacademies? En is er ruimte voor maatschappelijke thema’s in het onderwijs?

Georganiseerd door Joris Weijdom en Jochem Naafs van het Lectoraat Theatrale Maakprocessen.

Datum: 1 februari
Tijd: 14.30 – 17.30
Locatie: Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht
Kosten: € 7,00 (voor studenten € 3,50)

Leave a comment